Blog Kereta

Dapatkan panduan dan tips automotif untuk mengenal lebih dekat kereta anda, khas untuk pengguna anda.

callcta

Kereta Tak Boleh Start? – 5 Punca Berserta Penyelesaian!

Awal pagi nak pergi kerja, kereta tak boleh start pula. Hampir semua orang yang mempunyai kereta sendiri pernah menghadapi masalah ini kan? Masalah ini memang adalah satu mimpi ngeri terutama bagi pemandu yang nak ke tempat kerja, menghantar anak ke sekolah atau mempunyai urusan perniagaan. Apakah punca kereta tak boleh start? 1. Bateri Kereta Kong …

Kereta Tak Boleh Start? – 5 Punca Berserta Penyelesaian! Read More »

Bateri Kereta Tahan Berapa Lama?

Sebagai pemilik kenderaan, pasti anda tertanya biasanya bateri kereta tahan berapa lama? Sudah tentu ada dikalangan anda yang tidak mahu bateri kereta mati secara mengejut. Lebih-lebih lagi mati pada saat-saat genting. Jadi, hari ini kami kongsikan dengan anda jangka hayat kebiasaan untuk bateri kereta. Namun anda kena tahu terdapat beberapa jenis bateri kereta di pasaran …

Bateri Kereta Tahan Berapa Lama? Read More »

Cara Baca Kod Saiz Bateri Kereta : JIS vs DIN

Pening nak baca kod saiz bateri kereta anda untuk kenalpasti saiz bateri yang sesuai untuk kereta anda? Jangan risau. Anda tidak keseorangan. Kod bateri kereta ini memang berbeza- beza dan boleh jadi sedikit mengelirukan untuk mereka yang tidak tahu apa apa mengenai bateri kereta. Tapi jangan risau, dalam artikel ini, kami akan bantu anda cara …

Cara Baca Kod Saiz Bateri Kereta : JIS vs DIN Read More »

Apa Itu Excess Insurans Kereta?

Pernah tak bila korang nak renew insurans kereta korang, tiba-tiba nampak ada klausa ‘Excess’ dalam polisi korang. Jadi, apa sebenarnya Excess dalam insurans kereta korang ni? Excess ini adalah pembayaran awal yang perlu anda lakukan apabila anda melakukan tuntutan insurans ke atas insurans kereta anda, meskipun bukan salah anda. Kebiasaannya, excess ini tidak termasuk kerosakan …

Apa Itu Excess Insurans Kereta? Read More »

JPJ, Pejabat Pos Tutup : Mana Nak Renew Roadtax?

Tiada Urusan JPJ di Pejabat Pos Sepanjang tempoh PKP Penuh yang bermula pada 1 Jun 2021 (belum dipastikan sehingga bila, kemungkinan 3 bulan), tiada sebarang urusan JPJ boleh dibuat di pejabat pos. Urusan ini termasuk : Pembaharuan Lesen Pembaharuan Roadtax Kenderaan (Cukai Jalan) Pembaharuan Insurans Kenderaan Meskipun tarikh asal yang diberitahu adalah hanya untuk 2 …

JPJ, Pejabat Pos Tutup : Mana Nak Renew Roadtax? Read More »

Bateri Kereta Start Stop (EFB) | Fungsi & Harga

Tahukah anda sekiranya kereta anda dilengkapi dengan sistem start-stop, anda memerlukan bateri kereta start stop yang khusus untuk kenderaan anda? Namun sebelum itu, kami akan terangkan serba sedikit dahulu apa itu fungsi start-stop ini. Apa itu fungsi Start-Stop? Teknologi Start-Stop merupakan sejenis sistem yang mana kenderaan anda dimatikan secara automatik apabila kenderaan anda tidak bergerak. …

Bateri Kereta Start Stop (EFB) | Fungsi & Harga Read More »

Bateri Kereta Mati? CARPUT Bantu Segera, Hantar Percuma

Pernah tak bila kita nak keluar dan hidupkan kereta, tiba-tiba kereta tak boleh hidup sebab bateri kereta mati? Padahal, semalam elok sahaja kenderaan dibawa pusing bandar. Sebenarnya, ada beberapa punca kenapa bateri kereta mati. Punca Bateri Kereta Mati 1. Bateri Kereta Dah Tamat Tempoh Tahukah anda, purata hayat bateri kereta jenis kering (Free Maintenance) adalah …

Bateri Kereta Mati? CARPUT Bantu Segera, Hantar Percuma Read More »

7 Daripada 10 Masalah Kereta Adalah Sebab Bateri Kereta Mati

Tahukah anda, 7 daripada 10 masalah kereta tidak boleh hidup adalah disebabkan oleh bateri kereta mati? Ya betul, masalah bateri kereta mati membelenggu ramai pemandu di Malaysia! Persoalannya, kenapa masalah ini berlaku? Di dalam artikel ini, kami akan kongsikan pengisian mengenai bateri kereta, termasuk : i) Kenapa Bateri Kereta Adalah Punca Utama Kereta Tidak Boleh …

7 Daripada 10 Masalah Kereta Adalah Sebab Bateri Kereta Mati Read More »

Jenama Bateri Kami

Tan CJ
Tan CJ
Efficient workmanship and friendly
Hamizah Zahar
Hamizah Zahar
Service was fast and the staff was courteous, friendly and helpful. What makes carput better is that they offer installment payment! 🙂
brandon shen
brandon shen
Carput appointment arrangement is easy. customer service contacted earlier to explains the process and confirm appointment prior to sending technician. Technician called in advance before arriving. entire session of diagnose and battery replacement is smooth and hassle free. great job!
Zhen Yuan Wan
Zhen Yuan Wan
Response fast and prompt service.. All done within 30mins
Tack Seng Ching
Tack Seng Ching
The company has excellent customer service and is very prompt in delivering the car battery. The technician is polite and attentive. Overall, I had good experience with this company. Keep up the good work.
David K.
David K.
Very very efficient and responsive! Submitted a request, got a callback from the office and technician with 5 minutes. Technician arrive 10 minutes after. Very professional and friendly! All in all, the whole process took less than 30mins! VERY impressed and happy! Highly recommended from me!
Reviews

Muat turun aplikasi Carput sekarang

Bandingkan harga, simpan resit pembelian dan jejak perjalanan juruteknik melalui aplikasi Carput. Bantuan juga 5x lebih pantas!

web phone
1800-1800-10 Scroll to Top