Blog Kereta

Dapatkan panduan dan tips automotif untuk mengenal lebih dekat kereta anda, khas untuk pengguna anda.

callcta

Jenama Bateri Kereta Terbaik 2022

Bateri kereta anda mati dan anda sedang mencari jenama bateri kereta terbaik untuk kereta anda? Sudah tentu kita semua sentiasa mahukan yang terbaik, kan? Namun apa itu definisi terbaik? Tahan lama? Lebih kuasa? Waranti panjang? Tahan lasak?Hari ini, kami akan kongsikan dengan anda beberapa pengetahuan kami yang boleh anda gunakan untuk membuat pilihan jenama bateri …

Jenama Bateri Kereta Terbaik 2022 Read More »

Harga Bateri Kereta Malaysia 2022 | Hantar & Pasang Percuma!

Harga bateri kereta disetiap kedai berbeza-beza dan anda dalam keadaan yang terdesak. Adakah anda mempunyai masa untuk membuat perbandingan harga bateri kereta? Sudah pasti tidak kan? Nak buat perbandingan jenama pun, tak ramai yang tahu atau kenal jenama-jenama bateri kereta yang ada di pasaran. Mana yang lebih tahan lama, mana yang memberikan tenaga yang terbaik …

Harga Bateri Kereta Malaysia 2022 | Hantar & Pasang Percuma! Read More »

5 Tips Cara Selamatkan Kereta Tenggelam Banjir

Setiap tahun, negara akan melalui musim yang mengakibatkan banjir di sesetengah kawasan. Namun siapa sangka, untuk tahun 2021, kebanyakan daerah di Selangor ditenggelami banjir kilat yang agak teruk! Bandar-bandar seperti Shah Alam, Klang, Setia Alam, Hulu Langat teruk dilanda banjir kali ini. Banjir kali ini agak mengejutkan buat sesetengah penduduk, kerana tiada siapa yang mampu …

5 Tips Cara Selamatkan Kereta Tenggelam Banjir Read More »

Kereta Tak Boleh Start? – 5 Punca Berserta Penyelesaian!

Awal pagi nak keluar rumah, kereta tak boleh start pula. Hampir semua orang yang mempunyai kereta sendiri pernah menghadapi masalah ini kan? Masalah ini memang adalah satu mimpi ngeri terutama bagi pemandu yang nak ke tempat kerja, menghantar anak ke sekolah atau mempunyai urusan perniagaan. Kebiasannya, masalah kereta tak boleh start ini jarang menunjukkan tanda …

Kereta Tak Boleh Start? – 5 Punca Berserta Penyelesaian! Read More »

Tips & Panduan Lengkap Memilih Bateri Kereta Terbaik

Kalau nak dibandingkan, terlalu banyak jenama bateri kereta yang ada di pasaran. Dan sudah tentu, setiap jenama ada cara tersendiri untuk menjadikan bateri mereka unik. Tapi sebagai pengguna, jenama apa yang patut kita pilih? Nak buat pemilihan berdasarkan faktor apa? Dalam artikel ini, kami kongsi dengan anda tips memilih bateri kereta terbaik untuk anda. 1. …

Tips & Panduan Lengkap Memilih Bateri Kereta Terbaik Read More »

Bateri AGM vs EFB : Yang Mana Lebih Sesuai?

Kebanyakan kereta moden hari ini dilengkapi dengan pelbagai teknologi canggih dan komponen elektonik yang menggunakan tenaga lebih banyak berbanding kereta 20-30 tahun yang lalu. Teknologi-teknologi baru ini menyebabkan bateri kereta turut perlu dinaiktaraf bagi memastikan segala teknologi canggih ini berfungsi dengan baik. Kereta Dengan Fungsi Idle Start Stop Salah satu teknologi popular yang memerlukan penggunaan …

Bateri AGM vs EFB : Yang Mana Lebih Sesuai? Read More »

Bateri Kereta Mati : Boleh Jumpstart atau Perlu Tukar?

Pernah alami masalah kereta tiba-tiba tak boleh start sebab masalah bateri mati? Kami yakin, majoriti pemilik kereta pernah melalui situasi ini paling tidak sekali seumur hidup. Sebab jangka hayat bateri kereta susah dijangka, jarang menunjukkan tanda-tanda yang jelas apabila perlu diganti. Tahu-tahu, kereta dah tak boleh dihidupkan. Kini anda tiba kepada persoalan kedua, bateri ni …

Bateri Kereta Mati : Boleh Jumpstart atau Perlu Tukar? Read More »

Bengkel, Pusat Servis Tutup : Mana Nak Beli Bateri Kereta?

PKP : Bengkel & Pusat Servis Kereta Tidak Dibenarkan Beroperasi Disebabkan berlakunya pandemik COVID-19 di Malaysia, kita sedia maklum dengan beberapa siri Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang telah diperkenalkan oleh kerajaan. Bukan sahaja pergerakan rakyat, bergantung pada fasa PKP, pelbagai jenis perniagaan tidak dibenarkan untuk beroperasi, termasuk bengkel dan pusat servis kenderaan. Hal ini menyebabkan …

Bengkel, Pusat Servis Tutup : Mana Nak Beli Bateri Kereta? Read More »

Bateri Kereta Tahan Berapa Lama?

Sebagai pemilik kenderaan, pasti anda tertanya biasanya bateri kereta tahan berapa lama? Sudah tentu ada dikalangan anda yang tidak mahu bateri kereta mati secara mengejut. Lebih-lebih lagi mati pada saat-saat genting. Jadi, hari ini kami kongsikan dengan anda jangka hayat kebiasaan untuk bateri kereta. Namun anda kena tahu terdapat beberapa jenis bateri kereta di pasaran …

Bateri Kereta Tahan Berapa Lama? Read More »

Jenama Bateri Kami

Leong, C
Leong, C
Very efficient and with reasonable price. Liked👍
Pojie Ryuu
Pojie Ryuu
Carput are awesome! Really fast service!
Nat Nat
Nat Nat
Great service and technician Adip come on time. Thank you👍👍👍
shahril afzal
shahril afzal
servis yang bagus, terbaik! terima kasih team carput, terima kasih aizat! saya bagi 5 bintang. pantas, murah, cekap, sempoi bak anggg, boleh rekomen kat kawan kawan pakat roger team carput. sangat puas hati. semoga terus cemerlang.
Kema Khairi
Kema Khairi
Excellent service! Technician explain in details and share good tips on my car battery. Good job!
John Peter Parisas
John Peter Parisas
I already tried there service twice for changing new car battery and it's worth it. Very fast service. CARPUT is a good app to use if you are in emergency.
Aqmal Zakaria
Aqmal Zakaria
Service boyek, boleh dipercayai, tak dtg mcm mat rempit. Recommended 👍🏼
Sr Sri
Sr Sri
The best and fastest service provider in kl...and 18months warranty provider
Sylvia (Sylvie)
Sylvia (Sylvie)
Love the service! The service is smooth, from booking until payment. The technician that was fixing my car did a good job! Very professional.
Reviews

Muat turun aplikasi Carput sekarang

Bandingkan harga, simpan resit pembelian dan jejak perjalanan juruteknik melalui aplikasi Carput. Bantuan juga 5x lebih pantas!

web phone
1800-1800-10 Scroll to Top