Harga & Saiz Bateri Kereta Untuk Proton X50

Harga & Saiz Bateri Kereta Untuk Proton X50

Ramai yang teruja dengan pelancaran Proton X50 dengan tag harga RM79,200. Dengan teknologi-teknologi canggih yang didatangkan sekali bersama kereta tersebut, sudah tentu kos penyelenggaraan kereta ini lebih tinggi berbanding kereta Proton model terdahulu. Sebagai syarikat pakar bateri kereta, kami kongsikan degan anda kos penyelenggaraan untuk bateri kereta Proton X50 ini!

Apakah Saiz Bateri Kereta Proton X50?

Kereta Proton X50 menggunakan bateri saiz DIN60L.

Beberapa saiz bateri alternatif yang turut boleh digunakan adalah :
DIN55 = spesifikasi rendah
DIN62 = spesifikasi tinggi

Saiz Bateri Kereta Proton X50 DIN60L

Namun, bagi memastikan sistem elektronik kereta berfungsi dengan baik tanpa sebarang masalah, pemilik kenderaan dinasihatkan untuk menukar bateri dengan bateri yang sama spesifikasi atau yang lebih tinggi. Ada kemungkinan komponen elektronik tertentu tidak akan dapat berfungsi dengan baik sekiranya spesefikasi bateri yang lebih rendah daripada bateri asal digunakan.

Antara kereta lain yang mengguanakn bateri saiz DIN60 termasuk Hyundai Elantra.

*saiz bateri kereta Proton X50 yang kami nyatakan ini adalah berdasarkan unit pengeluaran showroom.

Berapa Harga Bateri Kereta Proton X50?

Dah tahu saiz, pastinya anda ingin tahu harga betul? Ini adalah harga bateri saiz DIN62 di CARPUT. Untuk pengetahuan anda, jenama Camel adalah jenama bateri kereta asal yang dipasang di Proton X50. Mereka adalah pembekal kepada Proton! Selain itu, servis kami termasuk servis penghantaran & pemasangan PERCUMA! Tiada caj tambahan, cuma bayar harga bateri sahaja.

Camel - DIN62

Pesan sekarang, kami boleh hantar dalam 35 minit ke lokasi anda!

Adakah Waranti Proton X50 Akan Terbatal Sekiranya Tukar Bateri Bukan Di Pusat Servis?

Jawapannya TIDAK. Bateri kereta adalah sama seperti tayar, tergolong dalam komponen ‘wear & tear’. Asalkan bateri yang digunakan adalah sama spesifikasi dengan bateir asal, sepatutnya waranti anda tidak akan terbatal.

READ  Bateri Kereta AGM Khas Untuk Kereta Eropah
1800-1800-10 Scroll to Top