Bateri Kereta Ansuran, Bayar 3 Kali Dari RM59 Sebulan

Bateri Kereta Ansuran, Bayar 3 Kali Dari RM59 Sebulan

Masalah bateri kereta kong ini kebiasaannya berlaku tanpa sebarang tanda. Tiba-tiba sahaja boleh terjadi. Dan yang paling teruk, ia boleh berlaku pada waktu dimana kita dalam keadaan yang tidak bersedia, seperti di tengah bulan. Nak ganti bateri baru, akan kacau perbelanjaan bulanan. Tak ganti, kereta tak boleh nak guna pula.

Oleh kerana situasi sebegini, kami di CARPUT menyediakan kemudahan untuk pelanggan kami membeli bateri kereta secara ansuran selama 3 bulan! Ya, anda kini boleh membeli bateri kereta secara 3 kali pembayaran di CARPUT serendah RM59 sebulan.

Sebagai contoh, sekiranya anda membeli bateri kereta Myvi daripada kami :

Harga Bateri : RM179
Bayaran Ansuran 3 Bulan : RM59.67 + RM59.67 + RM59.66

Murah bukan?

Pelan Ansuran Bateri Kereta Carput

1. 0% Kadar Faedah Dikenakan

Ya. Tiada sebarang kadar faedah dikenakan. Maka transaksi pembelian anda adalah halal dan patuh shariah. Harga pembelian untuk pembelian secara tunai dan pembelian ansuran juga adalah sama. Kami tidak mengenakan sebarang caj tambahan. Sebagai penghargaaan kepada anda selaku pelanggan kami, segala kos diserap pihak syarikat.

2. Ansuran 3 Bulan

Ansuran yang kami tawarkan adalah selama 3 bulan. Sekiranya anda buat pembelian hari ini, anda hanya perlu bayar 1/3 daripada harga bateri pada hari ini, 1/3 lagi pada bulan hadapan dan baki 1/3 harga bateri pada bulan ke-3.

3. Kad Debit Diterima

Tiada kad kredit? Jangan risau, kad debit juga kami terima. Tidak kisah dari bank mana, asalkan kad anda adalah kad debit, anda boleh buat pembelian bateri secara ansuran dengan CARPUT. Kad anda akan didaftarkan dan nilai ansuran bulanan akan dipotong terus daripada kad anda, sebagaimana keahlian akaun Spotify atau Netflix.

READ  Bengkel, Pusat Servis Tutup : Mana Nak Beli Bateri Kereta?

4. Kelulusan Serta-Merta

Ya, anda tidak perlu isi borang permohonan yang leceh untuk pembayaran ansuran ini. Anda hanya perlu mendaftar akaun dengan payment provider kami, masukkan maklumat peribadi serta kad bank anda yang ambil masa kurang 3 minit. Dan pembayaran anda akan diluluskan secara serta-merta!

Cara Beli Bateri Kereta Ansuran Carput

1. Pilih Bateri Kerta Untuk Kereta Anda

Buat pemilihan bateri kereta anda melalui laman web kami www.carput.my atau melalui aplikasi kami di Playstore dan Apple Store.

2. Bateri Dihantar & Dipasang Ke Rumah Anda

Juruteknik professional kami akan dihantar ke lokasi anda untuk penghantaran dan pemasangan bateri kereta. Sekiranya bateri kereta anda masih boleh digunakan, bateri tidak akan diganti dan hanya servis jumpstart akan diberikan kepada anda.

3. Daftar Maklumat Peribadi Dan Kad Bank Anda

Bayar hanya apabila servis selesai. Anda akan menerima satu SMS beserta link pautan untuk melakukan pembayaran.


Link tersebut akan membawa anda ke ‘checkout page’ untuk pengesahan nilai pembayaran yang anda akan lakukan.


Dan seterusnya anda perlu isikan butiran-butiran berikut di laman ‘payment gateway’ untuk pembukaan akaun pembayaran:

– Nama
– Tarikh Lahir
– Nombor IC
– Email
– Nombor Telefon
– Kata Laluan

Setelah selesai, anda boleh tunjuk paparan pembayaran berjaya untuk rekod juruteknik kami. Semudah itu sahaja! Tunggu apa lagi, buat tempahan bateri kereta ansuran anda di CARPUT sekarang!

Bateri Kereta Mati | Hantar & Pasanga CARPUT

1800-1800-10 Scroll to Top