2017年就要来噜!还没想好怎么庆祝跨年?想要去倒数怕多人又不想花钱?CARPUT这里就告诉你5个不用花钱又可以避开人潮看烟花的地方! CARPUT的同事天天在吉隆坡的各个地区为客人换电池和换备胎的同时也悄悄地发现了这几个秘密基地。不但可以轻松的欣赏吉隆坡完美夜景, 还可以看到长达10分钟的跨年烟花秀!

1. Changkat Semantan

dsc01588 这个地点还很隐蔽哦!千万不要告诉太多人!虽然离开KL市区有点远,不过优点在于可以避开市区的交通。在这里可以看到多处放的烟花同一时间照亮整个KL的夜空!真的太壮观了!顺便一提,这里没有特别设定的停车位,只要把车停在路旁不阻碍交通就可以了。 GPS坐标按着里

2. Jalan Bukit Pantai

BENQ DIGITAL CAMERA Photo Credit: mapio.net 平时绕Bangsar小路来避开交通的朋友应该都会经过这里。这有几条巷子可让你看到KL的美景!不留意的话会错过哦!为了不阻碍那里的居民,你可以把车停在Pantai Towers然后沿路散步欣赏烟花。但要记得注意安全,尽量走在有路灯照亮的地方。 GPS坐标按着里

3. Taman Tasik Titiwangsa

47356248 - kuala lumpur, malaysia skyline at titiwangsa park. 这里不止可以看到天空中的烟花还可以看到水面上的倒影,同一个景色两种不同的美丽。虽然会有人潮不过这样才够热闹嘛。如果怕找不到好位子的话就要早点去占位子。还有,怕蚊子的朋友记得要带上驱蚊剂哦!  GPS坐标按着里

4. Ampang Lookout Point, Bukit Permai

4674163497_648db12709_b 这个有“小云顶”之称的地方平时就蛮多人的。当你看到路旁都有人的时候你就知道你来对了地方。这里和Changkat Semantan一样可以完全看到整个KL的夜景。如果你住在Ampang一带或者喜欢热闹的话,带上一群好朋友来这里看烟花最棒! GPS坐标按着里

5. Jalan Wira, Maluri

slack-for-ios-upload-1 最后,再告诉大家一个比较少人知道的地点。Taman Maluri Jalan Wira这一带的住宅区都可以看到双峰塔!开车到这里找个你最喜欢的位置在车上听着最爱的playlist,静静的享受眼前壮观的烟花。 GPS坐标按着里
CARPUT将在新年前夕继续为大家服务。如果你的车电池刚好在这个时候没电了,记得只要拨打CARPUT热线1-800-1800-10,我们的专人会在60分钟内抵达来救你!
0

Siapa tak suka tengok bunga api yang GEMPAK setiap tahun? Tapi disebabkan orang yang ramai sampai sesak tak dapat pergi? Sama la kita! Tapi paling tak best bila nak pergi tengok bunga api di ibukota Kuala Lumpur kita, kereta bateri kong atau tayar pancit. Semenjak jadi juruteknik professional ni, banyak tempat yang kita dah pergi untuk tolong orang bila ada masalah kereta. Juruteknik kita dah senaraikan tempat-tempat yang gempak untuk tengok bunga api 2017! Mesti gempak punyalah.

1. Changkat Semantan

dsc01588 Shhhhh… tempat ni rahsia tau. Jangan beritahu sebarangan orang, sebab tak dapat spot yang best untuk tengok bunga api nanti. Tempat jauh sikit dari kotaraya, tak jauh sangat, jauh sikit je. Gerenti tak jem punya. Pemandangan memang jauh sikit tapi gerenti dapat tengok semua bunga api beb dari sini! Parking dekat tepi jalan je tapi berhati-hati ketika melintas. Koordinat GPS

2. Jalan Bukit Pantai

 Selalu guna jalan belakang/lama dekat Bangsar? Kalau ya mungkin korang semua pernah lalu jalan satu kawasan di dalam kawasan perumahan yang boleh nampak seluruh Kuala Lumpur dan bangunan-bangunan tinggi. Ada beberapa lorong yang ada sweet spot tengok bunga api tahun ni! Tapi kalau jumpa spot-spot ni, INGAT, jangan park kereta sampai ganggu kereta lain nak lalu atau kawasan perumahan orang lain. Kalau takut kacau orang-orang yang tinggal dikawasan berdekatan, boleh parking dekat Pantai Towers, pastu jalan sikit je amek angin dan pilih sweet spot yang korang suka. Koordinat GPS

3. Taman Tasik Titiwangsa

47356248 - kuala lumpur, malaysia skyline at titiwangsa park. Taman paling femes yang terletak di hati ibukota kita, Taman Tasik Titiwangsa. Semua mesti pernah pergi tasik ni, sama ada dengan keluarga, awek, atau kawan. Memang kawasan ni dapat pemandangan yang terindah untuk bandar Kuala Lumpur. Boleh enjoy bunga api dekat tepi tasik bro! Romantik! Tapi ingat bawak ubat nyamuk jugak. Ingat, kena sampai awal kalau tak melepas nak tengok bunga api tak dapat sebab tasik ni memang ramai bro! Koordinat GPS

4. Ampang Lookout Point, Bukit Permai

4674163497_648db12709_b Siapa tak pernah bawak awek diorang naik ‘Mini Genting’? Memang takkan lepas la kawasan ni sebab memang meriah orang menyambut tahun baru dekat sini.  Kawasan ni memang terbaik! Dengan pemandangan panorama ibukota Kuala Lumpur. Pandu atas sikit kalau nak pemandangan lagi cantik. Lokasi berada di Ampang, Look Out Point tak jauh, 20 minit je dari Kuala Lumpur. Koordinat GPS

5. Jalan Wira, Maluri

slack-for-ios-upload-1 Tempat ni memang tersembunyi bro! Tak payah nak betul-betul sampai Jalan Wira, sebab kawasan perumahan ni terletak di kawasan cerun. Spot terbaik dalam kawasan perumahan ni berada di kawasan taman, tapi janganla sampai berebut dengan orang lain. Cari spot yang baik, duduk dalam kereta, main lagu kegemaran kamu semua pastu enjoy. Koordinat GPS
Kami di CARPUT akan sentiasa bersedia berkhidmat untuk anda apabila anda menyambut Tahun Baru 2017. Malang tak berbau dan kalau bateri kereta anda kong apabila anda mengucapkan selamat tinggal kepada 2016, anda boleh telefon kami di 1800-1800-10 dan kami akan datang selamatkan anda dalam masa 30-60 minit. Selamat menyaksi bunga api Tahun Baru 2017!
0